Winter Pavilion

Public commission with Marcin Dudek

Public realm, London, 2004

In the grounds of the housing estate in East London, Marcin Dudek recreated Screen House, his modular and portable studio. Entering Screen House, visitors experienced an alternative landscape consisting of peep-holes, collages and projections.

Dudek’s practice follows enclosed spaces – examining how we make them and how we interact with them when they are made. Dudek himself grew up in the housing estates that can be found across Poland, and his irritation with these was not so much to do with their sizes as with their repetition. Screen House is a humorous re-creation of the ‘module’, offering unexpected vistas and perspectives.

Join my newsletter

If you’re enjoying my work, sign up for occasional updates.